Activitate politică

#reSTART Târgu Mureș

Pe 26 octombrie 2020 am fost învestit consilier local al municipiului Târgu Mureș din partea Partidului național Liberal  și, alături de colegii mei de partid, prof. dr. Horațiu Suciu, Bogdan Voicu și Alexandru Gyorgy, milităm pentru implementarea proiectelor cuprinse în cadrul programului #ReStart Târgu Mureș, elaborat ținând cont de realitatea orașului și de problemele pe care le întâmpină, zi de zi, târgumureșenii. Îmi doresc ca orașul nostru să redevină un pol de interes din punct de vedere economic, turistic și medical.

De-a lungul anilor, Târgu Mureșul a fost cunoscut ca un centru medical de excelență, însă, lipsa unei investiții constante în sistemul sanitar a făcut ca alte orașe să se dezvolte în acest domeniu, iar noi am rămas în urmă. Construirea unui spital municipal cu posibilitatea extinderii lui la unul regional și a unui centru de transplant în Târgu Mureș sunt obiective ambițioase, dar care se pot implementa, mai ales cu sprijinul Guvernului condus de Ludovic Orban.

Pentru că în ultimii 30 de ani au existat diferite blocaje la nivel instituțional, orașul nostru nu se află pe harta investițiilor majore, mulți antreprenori alegând să își dezvolte business-urile în alte zone. Ne dorim înființarea unui centru de afaceri – Business Hub – care va fi un spațiu de birouri, coworking area, dar va avea și spații de cazare pentru tinerii care investesc în oraș. Tinerii antreprenori vor fi scutiți de taxe și impozite pentru 5 ani, iar în acest fel vom opri exportul de idei și de oameni de business.

O altă problemă stringentă este cea a traficului aglomerat și a infrastructurii deficitare. Un prim pas ar fi modernizarea transportului în comun prin achiziționarea de autobuze full electric și hibrid.

Tot în planul pe care ni-l dorim implementat în proporție de 100% se află și modernizarea școlilor și a grădinițelor, construirea de noi creșe și de terenuri şcolare de sport, dar și refacerea celor existente, eliminarea contribuțiilor financiare din partea părinţilor pentru rechizite şi consumabile în şcoli, digitalizarea orașului, adică modernizare, inovație și dezvoltare pe toate planurile. Consider că este vital să accesăm fonduri europene pe care să le investim în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Târgu Mureș.

#reSTART Târgu Mureş

Alătură-te!

Prin proiectele noastre am demonstrat și demonstrăm că Partidul Național Liberal este partidul clasei de mijloc și al oamenilor dinamici, fără a-i uita pe vârstnici.

Dacă te regăsești în valorile promovate de noi, înscrie-te acum în echipa noastră!